Böjd jättedator

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

HP släpper flera modeller i sin serie med allt i ett-datorer kallad Envy All-In-One, eller Envy AIO. Mest spektakulär är den böjda jättedatorn Envy Curved AIO på hela 34 tum. Skärmen böjer av mot användaren med en radie på 2000 millimeter. Enligt HP omsluter detta användaren på ett helt nytt sätt och eftersom alla bildpunkter hamnar på samma avstånd från ögonen, till skillnad från med en platt skärm, blir upplevelsen än mer intensiv.

Skärmen har en upplösning på 2560x1400 pixel och är certifierad av Technicolor, som vi känner från filmvärlden, för bästa färgprestanda. Själva datorn, som alltså är inbyggd i skärmen, baseras på Intels nya Core i5- och i7-processorer och grafiken sköts av Nvidias grafikprocessor GeForce 960A. Det går att välja enbart en SSD-enhet eller kombinera den med en hårddisk på två terabyte.

En annan nyhet är att datorn är först ut med Intels RealSense-kamera, vilket gör det möjligt att logga in med ansiktet i Windows 10. Så fort rätt användare visar sig framför den inbyggda kameran loggas hon eller han in i Windows. RealSense-kameran kan även användas för att skanna in objekt i 3d och för att styra datorn med rörelser.

Bland anslutningarna hittar vi en hdmi-ingång, så att skärmen även kan visa innehåll från en Blu-rayspelare, spelkonsol eller liknande. Skärmen innehåller sex högtalare och ljudet har fintrimmats av Bang & Olufsen. Priserna börjar på 2499 euro.

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Kreativ dator i ett skrin

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLKreativ dator i ett skrin

En liknande dator har vi aldrig sett, men Jakobs hembygge är ett fullt fungerande mediacenter.

Läs mer

Tio fräcka datorer

Tio fräcka datorer

En stationär dator kan byggas in i allt möjligt. Här visar vi några fräcka exempel.

Läs mer

Stationär för lätta uppgifter

Stationär för lätta uppgifter

Om man bara tittar på specifikationerna kan man tro att det är en bärbar mini-pc. Det stämmer nästan, för det här är en stationär mini-pc – en komplett dator i miniformat från Asus.

Läs mer

Nyeste

Tio fräcka datorer

En stationär dator kan byggas in i allt möjligt. Här visar vi några fräcka exempel.

Läs mer

Kreativ dator i ett skrin

En liknande dator har vi aldrig sett, men Jakobs hembygge är ett fullt fungerande mediacenter.

Läs mer

Jämförande test av sex små datorer

En stationär dator behöver inrte vara stor för att vara bra. Vi testar tre små datorer som klarar det mesta.

Läs mer