Komplett dator med inbyggd pekskärm

Vi jämför fem allt i ett-datorer.

Hämta artikeln här

Allt i ett-datorer ger dig flera fördelar jämfört med en gammaldags stationär dator. Som regel har tillverkaren lagt ner mycket arbete på designen, som ofta är så kompakt och elegant att datorn inte misspryder sin plats. Alla komponenter utom musen och tangentbordet är inbyggda i skärmen, så att du slipper skrymmande prylar på golvet och skrivbordet.

Du undviker även kabelhärvor, eftersom det räcker med en enda strömsladd för hela utrustningen. I detta stortest har vi lagt vantarna på fem stycken allt i ett-datorer med pekskärm. En av dem kan till och med användas som surfplatta, eftersom den kan köras på batteri.

Trots de kompakta formaten har de testade datorerna generellt bra prestanda. Det är i stort sett inget som behöver installeras eller monteras, och du kan börja använda den så snart Windows har installerats vid första uppstarten. Det är egentligen den perfekta balansen mellan en stationär och en bärbar dator. Det måste poängteras att du har väldigt små möjligheter att uppgradera en allt i ett-dator.

Det är mycket viktigt att du känner till om ditt primära behov är hög prestanda, gott om lagringsutrymme eller en dvd-enhet, innan du går in i butiken. Det är dock inte helt hopplöst om du behöver nyare eller bättre utrustning. Alla datorerna i testet har usb-portar, så att du enkelt kanansluta externa hårddiskar och optiska enheter, usb-minnen, usb-­skrivare och liknande extern utrustning.

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Stortest av 16 bärbara datorer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStortest av 16 bärbara datorer

Är 15 tum bättre än 13 eller 14? Är det en fördel att ha en ssd jämfört med en hårddisk, och är den snabbaste datorn även den bästa? Det är några av frågorna du får svar på i det här jättelika stortestet av bärbara datorer.

Läs mer

Läs PC Tidningen digitalt

Läs PC Tidningen digitalt

Du kan läsa det senaste numret av PC Tidningen och många andra tidningar digitalt med WYPE ­- på så sätt har du alltid underhållning!

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Kickstarta din pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLKickstarta din pc

Kickstarta din pc med en grundlig upprensning och optimering av Windows.

Läs mer

Nyeste

Smart! Logga in på datorn från mobilen.

Ta kontroll över datorn från din egen mobil.

Läs mer

Här är din bil i gamla trogna händer

I en verkstad i Polen regerar fortfarande Commodore 64.

Läs mer

Försenad Windows 10-uppdatering

Årets stora uppdateringen är försenad, men du behöver inte vänta.

Läs mer