Star Wars-datorn är här

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

Tillsammans med Disney och Lucasfilm släpper HP en speciell Star Wars-dator. Det rör sig om en bärbar dator på 15,6 tum baserad på Intels nya Core i5- eller i7-processorer. Anledningen är förstås att det kommer en nya Star Wars-film till jul.

Datorn, som egentligen heter Star Wars Special Edition Notebook, är inspirerad av Imperiet i filmerna och motivmålad med mörka bilder som symboliserar den mörka sidan i George Lucas påhittade universum. På locket skymtar Darth Vader och musplattan bär ett mönster som för tankarna till de berömda X-Wing-farkosterna. Det går att köpa till datorväska i samma design.

Datorn är laddad med innehåll, program och ljud från Star Wars. Det finns ett Star Wars Command Center där användaren kan bläddra mellan olika Star Wars-teman och bilder. Det följer med över 1100 unika bilder ur Star Wars 40-åriga historia och här finns bilder från inspelningarna och mycket annat material från när filmerna skapades. Det följer även med ett speciellt teckensnitt kallat Star Wars Aurebesh, videoklipp samt utdrag ur nya e-böcker.

Rent tekniskt finns det flera versioner av datorn med upp till tolv gigabyte ramminne och en hårddisk på två terabyte. Det går att välja mellan Intels grafikprocessor HD Graphics 520 eller Nividias dito GeForce 940M. Ljudet ur de båda högtalarna har fintrimmats av Bang & Olufsen. Batteritiden är upp till sju timmar. Priserna börjar på 799 euro.

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Inget tjafs från Asus

Inget tjafs från Asus

Nu skippar Asus alla förinstallerade program.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Starta upp en ny pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStarta upp en ny pc

Var med från början i vår kompletta grundkurs i datorkunskap. Vi guidar dig hela vägen, så att du enkelt klarar de inledande övningarna med din nya dator.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Få liv i en uttjänt dator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLFå liv i en uttjänt dator

Skaka liv i en gammal dator med ett nytt operativsystem som inte kräver lika mycket prestanda som Windows.

Läs mer

Nyeste

Din dator är smutsig

Så här gör du datorn renare än toasitsen.

Läs mer

Stortest av 16 bärbara datorer

Är 15 tum bättre än 13 eller 14? Är det en fördel att ha en ssd jämfört med en hårddisk, och är den snabbaste datorn även den bästa? Det är några av frågorna du får svar på i det här jättelika stortestet av bärbara datorer.

Läs mer

Tre kraftfulla skoldatorer

Om du behöver en ny skoldator nu när skolorna börjar, då har vi några förslag.

Läs mer