Tre kraftfulla skoldatorer

Ett nytt skolår tar sin början, och det kan vara dags att uppgradera skolmaterial och kanske även investera i en ny skoldator. För är PC-tidningens förslag på tre kraftfulla skoldatorer i olika prisklasser.

De billigaste bärbara datorerna med Windows 10 kostar under 2000 kronor, men här är både prestandan och lagringsutrymmet väldigt begränsat. Vi rekommenderar att du spenderar minst 4000 kronor på en skoldator som främst är tänkt att användas för att skriva skoluppgifter, surfa på internet och titta på film.

Skoldator för under 4000 kronor
Här är en snabb dator från HP med en skärm på 15,6 tum, Windows 10, fyra gigabyte arbetsminne, en supersnabb SSD på 128 gigabyte och inbyggd DVD-brännare. Intel Pentium-processorn är utmärkt, men i den här prisklassen går det inte att förvänta sig några kraftmaskiner. Inte heller skärmens upplösning på 1366x768 pixel är speciellt imponerande, men sammantaget är det här mycket dator för pengarna.
Hitta bästa priset

Skoldator för under 5000 kronor
Om du vill ha en bärbar dator med mer muskler, är det ett bra förslag att satsa på. Acer Aspire E 15 har en skärm på 15 tum med full hd-upplösning (1920x1080 pixel), en utmärkt Intel Core i3-processor, 4 gigabyte arbetsminne, 128 gigabyte SSD och Windows 10.
Hitta bästa priset

Skoldator för under 6000 kronor
I den här prisklassen går det att hitta en del riktigt kraftfulla datorer. Vi har valt HP Pavilion x360, eftersom den skiljer sig från mängden på flera punkter. Det är en 2 i 1-dator med en 13,3 tum stor pekskärm som har full hd-upplösning. Det betyder bland annat att det går att vrida skärmen och använda datorn som surfplatta. Pavilion x360 har en utmärkt Core i3-processor, 4 gigabyte arbetsminne och en hybridhårddisk på 500 gigabyte och 8 gigabyte snabblagring för att kunna starta Windows 10 snabbt.
Hitta bästa priset

> Läs stortest med 16 bärbara datorer med priser från 3800 kronor och uppåt

> Här finns Testzonen
Läs mer om...
Relaterade artiklar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Starta upp en ny pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStarta upp en ny pc

Var med från början i vår kompletta grundkurs i datorkunskap. Vi guidar dig hela vägen, så att du enkelt klarar de inledande övningarna med din nya dator.

Läs mer

Datorkoncept försvinner

Datorkoncept försvinner

Bärbara datorer med pekskärm snart ett minne blott.

Läs mer

Star Wars-datorn är här

Star Wars-datorn är här

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

Läs mer

Nyeste

Din dator är smutsig

Så här gör du datorn renare än toasitsen.

Läs mer

Stortest av 16 bärbara datorer

Är 15 tum bättre än 13 eller 14? Är det en fördel att ha en ssd jämfört med en hårddisk, och är den snabbaste datorn även den bästa? Det är några av frågorna du får svar på i det här jättelika stortestet av bärbara datorer.

Läs mer

Tre kraftfulla skoldatorer

Om du behöver en ny skoldator nu när skolorna börjar, då har vi några förslag.

Läs mer