Fria antivirusprogram kostar!

GRATIS! låter ju bra, men det är inte alltid det går att lita på antivirustillverkarnas guldkantade löften. Vi berättar hur de försöker tjäna pengar på dig.

Hämta artikeln här

Ett modernt talesätt säger att om en produkt är gratis, då är det i själva verket du som är produkten. Dessvärre är det sant när det handlar om gratis antivirusprogram. Även om termen gratis som används på tillverkarnas webbplatser är sanningsenlig, betyder det som regel bara att du kan ladda, installera och använda programmet utan att betala kronor och ören för det. I stället består valutan som du betalar med av din personliga integritet, din tid och din datorkraft eftersom du delar med dig av dina vanor och personlig information samtidigt som du kan luras att installera ointressanta program och bombarderas av reklam och uppgraderingserbjudanden.

För att vara helt säker på att webbläsaren inte får en ny startsida eller att det installeras program du inte har bett om att få, när du installerar ett gratis antivirusprogram, ska du läsa PC-tidningen. Vi har alltid ett kraftfullt antivirusprogram som väntar på dig i Fördelszonen, och vi berättar hur du ska bära dig åt för att installera det så att du och din dator undviker tillverkarnas löften om guld och gröna skogar.

> Så skyddar du dig och din dator

> 7 nya hot du måste vänja dig vid

> Surfa säkert på internet

> Skydda dig mot kidnapparprogram

> Historiens största virusattacker

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Bästa fria antivirusprogrammet

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLBästa fria antivirusprogrammet

Vi har testat fyra fria antivirusprogram som skyddar datorn och visar hur du installerar och använder det bästa av dem i din pc.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta bort virus ur en låst dator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa bort virus ur en låst dator

Här visar vi hur du startar upp datorn utan att gå in i Windows och hur du sedan tar bort alla virus.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Jämförande test av sex antivirusprogram

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLJämförande test av sex antivirusprogram

Vi tar reda på vilket känt säkerhetspaket som är bäst för din dator.

Läs mer

Nyeste

Se upp för skadliga program

De skumma typerna på internet blir allt smartare och de hittar hela tiden på nya sätt att luras. De vill gärna plantera sin program i våra datorer för att skicka på oss reklam eller lura oss att köpa program som är verkningslösa eller rent av farliga. Det av de bästa verktygen för att sätta stopp för eländet är Malwarebytes Anti-Malware.

Läs mer

Fria antivirusprogram är inte alltid gratis!

Lite inte på antivirusprogram som utger sig för att vara gratis. Inget är gratis, inte ens i detta fall.

Läs mer

Jämförande test av sex antivirusprogram

Vi tar reda på vilket känt säkerhetspaket som är bäst för din dator.

Läs mer