Stor Android-uppdatering är på gång

Äntligen! Här är fyra av de största nyheterna i Android Nougat.

Google är nästan färdiga med den nyaste versionen av sitt operativsystem Android. Här är de fyra största nyheterna som du kan se fram emot.

Bättre batteritid
En av de viktigaste nyheterna är funktionen Doze, som ser till att telefonen går ner i dvala så mycket som möjligt varje gång skärmen släcks. Tidigare var telefonen tvingen att ligga helt stilla för att batteriförbrukningen skulle minska, men nu kommer telefonen att spara ström även när du har den med dig liggandes i en ficka eller väska.

Använd två appar samtidigt
Nougat-uppdateringen låter dig köra två appar på skärmen samtidigt, antingen sida vid sida eller ovanför varandra. Detta gör det till exempel möjligt att titta på video och skicka meddelanden utan att avbryta någon av funktionerna.

Nattbelysning
iPhone-användare har i några månader haft tillgång till funktionen nattbelysning, vilken dämpar skärmens ljusstyrka när det börjar bli kväll. En liknande officiell funktion kommer nu att finnas även till Android, och det är en mycket praktisk funktion eftersom dämpad belysning på skärmen gör det lättare för hjärnan att slappna av när det börjar närma sig sängdags.

Bättre grafisk prestanda
App-utvecklare fick nyligen tillgång till Vulkan, ett verktyg som tillåter en mer effektiv grafisk prestanda på datorer och telefoner. Därför kan Android-användare se fram emot snyggare spel och program än någonsin.

Det finns inte något fast datum för när uppdateringen kommer till olika telefonmodeller, men allt tyder på att vi kan förvänta oss det nya operativsystemet under augusti.

Android Nougat bekämpar ransomware


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Billig supertelefon

Billig supertelefon

LePro3 ger dig samma datakraft som de riktigt dyra telefonerna - men till halva priset.

Läs mer

Supertelefonen du inte kan köpa

Supertelefonen du inte kan köpa

Googles nya telefon kan inte köpas i Sverige, men det går att lägga vantarna på den ändå.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Få mer glädje av din mobil

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLFå mer glädje av din mobil

Här är fyra smarta appar som ger helt nya möjligheter i mobilen.

Läs mer

Nyeste

Billig supertelefon

LePro3 ger dig samma datakraft som de riktigt dyra telefonerna - men till halva priset.

Läs mer

Supertelefonen du inte kan köpa

Googles nya telefon kan inte köpas i Sverige, men det går att lägga vantarna på den ändå.

Läs mer

Note 7 gick upp i rök

På en månad gick Note 7 från hyllad till fiasko, och det mesta som kunde gå galet gick verkligen galet.

Läs mer