VR: HTC Vive

Virtual Reality: Den kinesiska mobiltelefontillverkaren HTC lanserar snart sina nya VR-glasögon HTC Vive, som är anpassade för spel från spelportalen Steam.

HTC:s nya VR-glasögon Vive
HTC:s VR-glasögon Vive påminner om Oculus Rift, men med HTC Vive följer det med en del extraprylar. Förutom själva glasögonen ingår två kontrollenheter att hålla i, två sensorer som mäter rörelser samt tre spel.

HTC samarbetar med samarbetar med spelportalen Steam, som är en butik och samlingsplats för spel. Vive är anpassade efter spel som finns att köpa på Steam.

Glasögonen ska anslutas till en pc för att fungera tillsammans med videoklipp och spel. Det är också datorn som står för all beräkningskapacitet som går åt till den avancerade grafiken. Därför krävs det en dator med rätt tuffa specifikationer.

Systemkrav
Grafikkort: NVIDIA GTX 970/AMD R9 290 eller bättre
Processor: Intel i5-4590 eller bättre
Ramminne: 8GB eller mer
Videoanslutning: HDMI 1.3
Övriga anslutningar: 2x usb 3.0
Operativsystem: Windows 7 eller senare

HTC Vive innehåller två skärmar, en för vardera ögat, som kan visa rörliga bilder i upplösningen 1080x1200 pixel med 90 bilder i sekunden.

I framkant finns det en kamera som kan användas för att blanda den virtuella verkligheten med den riktiga omgivningen som användaren befinner sig i. Detta innebär till exempel att man kan hämta en kopp kaffe utan att först ta av sig glasögonen!

HTC Vive vet var du är De två sensorer som följer med använder infrarött ljus. De ska placeras i varsitt hörn i det rum där man spelar för att Vive hela tiden ska veta var i rummet användaren befinner sig rent fysiskt.

HTC Vive kostar cirka 9000 kronor och vi planerar ett test så fort de finns tillgängliga på marknaden.

Läs mer om HTC ViveLäs mer om...
Relaterade artiklar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
De bästa VR-glasögonen för spelfantasten

De bästa VR-glasögonen för spelfantasten

VR-glasögonen HTC Vive landar snart i butikerna. Läs mer om dem här.

Läs mer

Vad är Virtual Reality?

Vad är Virtual Reality?

Med ett par VR-glasögon hamnar du mitt i 3d-filmerna, som spelas upp 360 grader runt om dig. Läs mer om de smarta glasögonen.

Läs mer

VR har många användningsområden

VR har många användningsområden

Virtuell verklighet används av militären, inom sjukvården och i modevärlden. Här är några exempel.

Läs mer

Nyeste

Superglasögon från Microsoft

Microsoft håller på med ny teknik som kan förändra vår verklighet.

Läs mer

Vad är Virtual Reality?

Med ett par VR-glasögon hamnar du mitt i 3d-filmerna, som spelas upp 360 grader runt om dig. Läs mer om de smarta glasögonen.

Läs mer

Test av 3D-skärmar

3d-tekniken blir allt populärare. Vi tar på våra mest kritiska 3d-glasögon för att pröva hur 3d-skärmarna klarar sig som vanliga bildskärmar till datorn.

Läs mer